osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

İstiklal Marşı nın kabulünün 90. yıl dönümü

İstiklal Marşı nın kabulünün 90. yıl dönümü
İstiklal Marşı nın kabulünün 90....
İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde, ilk TBMM binasında İstiklal Marşı'nın kabulüne ilişkin bir piyes sunuldu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile AK Parti Ankara milletvekillerinin de izlediği piyesin öncesinde konuşan Bakan Günay, bugünün, İstiklal Marşı'nın milli mücadelenin tam sıcak ortamında kabul edilişinin 90. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Mehmet Akif Ersoy'un bir maddi karşılık olmamak şartıyla marşı yazarak millete armağan ettiğini belirtti. Günay, ''Onun bütün şiirlerini kapsayan 'Safahat' isimli o destansı kitaplarda İstiklal Marşımız yoktur. Kendisine sorulduğunda 'Safahat benim şiirlerimdir ama İstiklal Marşı benim değil milletimizindir' demiştir'' diye konuştu.

İstiklal Marşı'nın hem 1921'in çileli, zor, özverili ortamını bütünüyle hissettirdiğini hem de 90 yıl sonra hala Türk milletinin duygularına tercüman olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Dünyada başka bir marş var mıdır ki acaba bir milletin bütün hissiyatıyla bu kadar uzlaşmış olabilsin? O, herkesin isabetle söylediği gibi tam bir milli mutabakat metnidir. Daha on, yüz bin yıllarca, bu dünya, bu vatan durdukça ve bu vatanın üzerinde bu millet yaşadıkça İstiklal Marşı'nın aynı sıcaklıkla, aynı coşkuyla, yürek haykırışıyla ifade edilmesini bütün kalbimle niyaz ediyorum. Bu yıl, İstiklal Marşı'nın 90. yıl dönümü ve aynı zamanda onun aziz şairi Mehmet Akif Ersoy'un da ebediyete intikal edişinin 75. yıl dönümü. Bu nedenle biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Sayın ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0