osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Fatih filmi için 75 milyon dolar

Fatih filmi için 75 milyon dolar
Fatih filmi için 75 milyon dolar
Fatih'in hayatı 50 milyon dolara sinema, 25 milyon dolara dizi olacak.

Fatih Sultan Mehmet'in hayatı hem TV ekranına hem de beyaz perdeye aktarılacak. Türk- Katar ortak yapımı olacak projelerden dizi film için 25 milyon dolar, sinema filmi için 50 milyon dolar olmak üzere toplam 75 milyon dolar harcanması öngörülüyor.

Kalinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Fırat Gülgen ve Katar'ın büyük medya gruplarından Alnoor'un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed El-Haşimi Fatih Sultan Mehmet ile ilgili toplam 75 milyon dolarlık bir sinema, bir de dizi projesi için anlaştıklarını duyurdu. Taraflar, proje için geçen cuma günü bir araya geldikleri Tribeca Doha Film Festivali'nde el sıkıştı.

Gruplar tarafından yapılan açıklamaya göre toplam bütçenin 50 milyon dolarlık kısmı sinema filmi için düşünülürken, 25 milyon dolarlık kısmıyla 30 bölümlük bir dizi çekilecek. Hollywood imkanları ve tekniği ile İngilizce çekilecek film için çalışmalara başlandı. Filmin üç yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkabileceği belirtildi. Dizi çekimlerin ağırlıklı bölümünün İstanbul'da kurulacak bir film platosunda yapılması planlandı. 30 bölümden oluşacak dizi iki yıl içinde bitirilecek. Kadro da Türk ve Arap oyunculardan oluşacak.

Kalinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Fırat Gülgen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; Fatih Sultan Mehmet'in birçok özelliğinden bahsetti. Özellikle 1463'te Bosna'da ilan ettiği ferman ile farklı din mensuplarına verdiği can ve mal güvenliği teminatı gibi konuların dünyada anlatılması gerektiğini vurguladı. Gügen, "İki ülke arasında tarihten gelen bir Osmanlı birlikteliği var. Bu nedenle Katarlı dostlarımızı kendimizden farklı görmüyoruz. Tarihten gelen ortaklığımızın devamı olarak bugün birlikte yeni bir kapı aralıyoruz." dedi.

Alnoor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed El-Haşimi de yaklaşık bir yıldır bu denli büyük bir proje yapmak için kendilerine ortak aradıklarını aktardı. Bu çerçevede uluslararası film-dizi pazarlama alanındaki en büyük medya içerik firmalarından Kalinos Holding gibi bir partner buldukları için çok mutlu olduklarını kaydetti. Kalinos ve Alnoor arasındaki işbirliğinin Türkiye ve Katar medya endüstrisi açısından heyecan verici olduğunu söyledi. Türkiye ve Katar arasındaki işbirliğine çok önem verdiğini belirten Haşimi, bu dev projeyle ilişkilerin artacağını söyledi.

Katar Doha Büyükelçisi H.Emre Yunt, Katar ve Türkiye'nin Medya alanındaki iki büyük grubunun böylesine tarihi bir işbirliğine tanıklık etmekten dolayı mutlu olduğunu ve bu projeyi desteklediğini ifade etti.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0