osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı paşasının kemikleri yol kenarına atıldı

Yunanistan'da 112 yıl önce hayatını kaybeden ve buraya defnedilen Ömer Neşet Paşa'nın kemikleri yol kenarına bırakılan kırık lahdin içinde sahipsiz kaldı.
Yunanistan'da 112 yıl önce hayat...
Yunanistan'da 112 yıl önce hayatını kaybeden Osmanlı mareşali Ömer Neşet Paşa'nın kemik ve kefen parçalarının içinde bulunduğu mermer lahitin, eski adı Nasliç olan Neopoli kasabası girişinde yol kenarına bırakıldığı ortaya çıktı. 2012'de Türkiye'den gezi için giden mübadillerin tesadüf eseri tespit ettikleri Ömer Neşet Paşa'ya ait kemiklerin ne olacağı belirsizliğini korurken, torunu Mehmet Tanel'in eşi Gülay Tanel, “Dedemizin kemikleri sızlıyor. Dışişleri Bakanlığı'nın harekete geçmesini istiyoruz. Nasliç belediye başkanı ile temas kuracağız. Yardımcı olmazlarsa kemiklerin defni ve lahitin bakımını üstleneceğiz” dedi.
NAAŞI NASLİÇ'TE KALDI
Mareşal Ömer Neşet Paşa, Yunanistan'ın Osmanlı Devleti'nin idaresinde olduğu 1902'de yaşamını yitirdi. Uzun yıllar Yunan Hududu Kumandanı olarak görev yapan Ömer Neşet Paşa, ölümünün ardından eski adı Nasliç olan Neopoli kasabasına defnedildi. 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı'nda üstün başarılar gösterip, Padişah II. Abdülhamid tarafından değerli kılıç ödülüne layık görüldü. Ömer Neşet Paşa'nın ölümünden sonra mezarının üzerine Osmanlı Devleti ambleminin olduğu mermer lahit konuldu. Aradan yıllar geçti, Türk-Yunan savaşı, mübadele derken sınırlar ayrıldı. Paşanın naaşı da Nasliç (Neopoli) sınırları içinde kaldı. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından mezarın olduğu araziyi ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0