osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Taşova da gençler Osmanlı Devleti nin 716. kuruluş yılını kutladı

AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde Gençlik Platformu tarafından düzenlenen programla Osmanlı Devleti''nin 716. kuruluş yılı kutlandı.Belediye Düğün...
AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde G...
AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde Gençlik Platformu tarafından düzenlenen programla Osmanlı Devleti''nin 716. kuruluş yılı kutlandı.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Platformu adına konuşan Ufuk Aktaş, " Bugün kutlamış olduğumuz bu program, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, tarih sahnesine çıkan, yüzyıllar süren bu davaya sadakatimizin bir gereğidir" dedi.

Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler, ceddimizin izinden gitmeye onların değerlerine sahip çıkmaya, bizden sonraki nesillere aktarmaya ve yaşatmaya yürekten gönül vermiş kişileriz, Biliyoruz ki gençler olarak bizlerin üstünde çok büyük sorumluluklar var. Biz gençler olarak, 'insanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır' düsturuyla bu kutlu dava için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kıymetli kardeşlerim, değerli büyüklerim, bizim ve sizlerin adına diyorum ki biz kendimize, çevremize, ceddimize ve Rab'bimize karşı sorumluyuz. Yeryüzü bize mescit kılındı dolayısıyla yeryüzü bize emanettir onu korumak dinimizin bir gereğidir. Bizim mücadelemiz iyinin, doğrunun, güzelin, adaletin ve nihayetinde Hakk'ın hakim olması içindir. Ortadoğu 'ya adaleti ve huzuru sadece bizim ceddimiz Allah'ın yüce dini İslam'ın hoşgörüsünü devlet felsefesi olarak benimseyerek sağlamıştır. Osmanlı'dan bahsetmeden tarihini yazabilecek bir millet yoktur. Türk milleti tarihte öldü denilen yerde dirilen, bitti zannedildiği anda tarihi yeniden yazmaya başlayan şerefli bir millettir."

Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra araştırmacı Osman Tuncel, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu anlattı.

Programa Kaymakam Emin Kaymak, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Tekin Sobacı, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Sönmez ve vatandaşlar katıldı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0