osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Devleti nin kuruluşunun 716. yıl dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede barış, adalet, hoşgörü ve medeniyet getiren bir ecdadın nesilleri olarak, bizler de üzerimize düşenleri her zaman yerine getireceğiz"
Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: ...
BİLECİK (AA) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede barış, adalet, hoşgörü ve medeniyet getiren bir ecdadın nesilleri olarak, bizler de üzerimize düşenleri her zaman yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yağcı, Osmanlı devletinin kuruluşunun 716. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Osmanlı devletinin, 600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada ve çok farklı etnik grupları sulh ve sükun ikliminde idare eden bir devlet olduğunu hatırlatarak, kurulan imparatorluğun adını altın harflerle yazdırdığını bildirdi.

Osmanlı devletinin hatıralarına sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Yağcı, şunları kaydetti:

"Osmanlı İmparatorluğunun filizleri, bundan 716 yıl önce 400 çadırla bu güzel vatan topraklarında kuruldu. Bizler, her karış toprağında Şeyh Edebali'nin alnının teri, her karış toprağında Osman Gazinin, Ertuğrul Gazinin, Dursun Fakih'lerin ve nice kahramanlarımızın gözünün feri olan, kuruluşa ve kurtuluşa ev sahipliği yapan bu eşsiz diyarda yaşamaktan onur duyuyoruz. Bizler ata yadigarı güzide şehrimizde, Osmanlı devleti ve cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi, yine bu günde minnetle anıyoruz. Milletimiz ve devletimizle birlikte el ele vererek, 'Yeni Türkiye, güçlü gelecek' sloganıyla bu hedefimizi yerine getirmede bizlere rehber olacak. Dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede barış, adalet, hoşgörü ve medeniyet getiren bir ecdadın nesilleri olarak, bizler de üzerimize düşenleri her zaman yerine getireceğiz."

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0