osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Mersin deki Osmanlı defilesi

Mersin deki Osmanlı defilesi
Mersin deki Osmanlı defilesi
Mersin’de Beyaz Lale Hanımlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Osmanlı defilesi büyük ilgi gördü.
Hilton Otelinde gerçekleştirilen programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun eşi Ayşe Güzeloğlu ile kaymakamlar ve bazı kurum müdürlerinin eşleri katıldı.
Beyaz Lale Hanımlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Oğuz açılış konuşmasında, sosyal ve ekonomik kalkınmanın bu tür birliktelik ve dayanışmayı sağlayıcı etkinliklerle gerçekleşeceğini vurguladı.
Oğuz, dernek olarak kendilerinin bu tür sosyal faaliyetlerin devamında öncü olma çabası içerisinde bulunduklarını kaydetti.
Programda “Hayırda Yarışan Hanım Sultanlar” isimli sunum yapan Osmanlı Tarihçisi Nuh Yaşar, Osmanlı dönemine ait tarihi yapıların inşa ediliş sebepleri hakkında bilgi verdi.
Cami, kümbet, medrese, kervansaray gibi hayratların Osmanlı’nın tarihi yapısını yansıtmasının yanında bilinmeyen yönlerinin de bulunduğunu ifade eden Yaşar, bu eserlerden Osmanlı Padişah Hanımlarının çabalarıyla yaptırılanların hikayesini anlattı.
Sunumun ardından, ünlü modacı Cemile Gül’ün Osmanlı kıyafetlerinin günümüze uyarlanmış tasarımlarına yer verdiği, Osmanlı defilesi yapıldı. Birbirinden şık ve farklı tasarımların yer aldığı defilede davetliler Osmanlı tarzı kıyafetlere büyük ilgi gösterdi.
Defile sonunda sahneye çıkan Cemile Gül’ü davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0