osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı hanedanını sevindiren karar

Osmanlı hanedanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen fetih kutlamalarına katılmak için İstanbul da buluştu.
Osmanlı hanedanı, İstanbul Büyük...
Sultan V. Murad'ın torunu Kenize Murad: "Bazı insanlar Osmanlı ailesi hakkında kötü konuşuyordu. Dedelerimizden Yavuz Sultan Selim'in adının 3. Boğaz Köprüsü'ne verilmesi çok büyük bir onur"

Osmanlı padişahlarından Sultan V. Murad'ın torunu Kenize Murad, "Bazı insanlar Osmanlı ailesi hakkında kötü konuşuyordu. Dedelerimizden Yavuz Sultan Selim'in adının 3. Boğaz Köprüsüne verilmesi çok büyük bir onur, çok büyük bir gelişme" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen fetih kutlamalarına katılmak için, diğer bazı hanedan mensuplarıyla birlikte İstanbul'a gelen Kenize Murad, Dolmabahçe Sarayı'nda, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kuzenleriyle İstanbul'da buluşmayı büyük ve önemli bir gelişme olarak nitelendiren Kenize Murad, aile bireylerinin dünyanın farklı yerlerinde yaşamasından dolayı çok sık biraraya gelemediklerini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen fetih kutlamalarına, İstanbul'a gelen bazı aile üyeleriyle birlikte katıldıklarını kaydeden Murad, Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kutlamada Fatih Sultan Mehmet ve Osmanlı ailesi hakkında söylediklerinin kendisini gururlandırdığını söyledi.

Türkiye'de 20-25 yıl önce Osmanlı ailesiyle ilgili olumsuz bir hava bulunduğunu anlatan Murad, "Bazı insanlar Osmanlı ailesi hakkında kötü konuşuyordu. Şimdi dedelerimizden Yavuz Sultan Selim'in adı, 3. Boğaz Köprüsüne verildi. Bu çok büyük bir onur, çok büyük bir gelişme" ifadesini kullandı.

İstanbul'da yaşayan aile fertleriyle yurt dışından gelenlerin İstanbul'un fethedildiği günde biraraya geldiğini belirten, Sultan II. Abdulhamit'in dördüncü kuşak torunlarından Kayıhan Osmanoğlu, aile olarak uzun bir aradan sonra buluşabildiklerini kaydederek, "İstanbul'un fetih gününe denk gelen bir buluşma oldu. İlk olarak dün, dedemiz Fatih Sultan Muhammed Han'ın kabrini ziyaret ettik. Orada çok duygulu anlar yaşandı. Türbenin başında tüylerimiz diken diken oldu. Tüm aile bireyleriyle kabri başında dualar ettik. Kutlamalar da çok güzel oldu. Biraraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Ailemizden 25-30 kişi burada. Dün, Boğaz turunda hasret giderdik. Bugün de Dolmabahçe'den sonra, Ayasofya'yı, Sultanahmet Camisi'ni ve dedelerimizin türbelerini gezeceğiz " diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı Gül'e teşükkür etmek istiyorum"

I. Abdülmecid'in torunlarından Nilüfer Sultan, dedesinin Dolmabahçe Sarayı'nı yaptırdığını ve dedesine ait odaya ilk girdiği zaman gördüğü fotoğrafların kendisini çok hüzünlendirdiğini ifade etti.

Türkiye'de ve İstanbul'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Sultan, "İstanbul'un fethedildiği günde burada bulunmak beni çok gururlandırdı" dedi.

Nilüfer Sultan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le buluşmak istediğini dile getirerek, "Gül, Dışişleri Bakanı iken babama Türk pasaportu vermişti. Bu bir ilkti. Bundan dolayı kendisine teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a "benim şehrim" diyen, I. Abdulmecid'in İsviçre'de yaşayan torunu Selim Osmanoğlu, İstanbul'dayken evinde gibi hissettiğini anlattı. Osmanoğlu Türkiye'nin son zamanlarda önemli gelişmeler kat ettiğini, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmemesi gerektiğini, AB'ye girmesi halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeyeceğini savundu.

Resmi bir ziyaret icin Türkiye'de bulunan Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki'nin Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret etmesi dolayısıyla, sarayın giriş kapısında bir süre bekletilen Osmanlı hanedenı üyeleri, bu duruma tepki göstererek İstanbul'un diğer tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

Geri
Benzer Konular
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0