osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı zaferlerini bu köyün silahlarıyla kazandı

Bursa'da Osmanlı Devleti'nin tüm silahları, yaz aylarında yağmur düşmemesi nedeniyle Demirci'de yapılıyordu. Osmanlı'ya zafer kazandıran köyde tarım, sanayi ve yapılaşma nedeniyle biterken, nüfus 4 kat arttı
Bursa'da Osmanlı Devleti'nin tüm...
Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Demirci Mahallesi muhtarı Mehmet Bulut, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, mahallenin 1300'lü yıllara dayanan tarihi geçmişi olduğunu söyledi.

OSMANLI'NIN SİLAHI BU KÖYDEN
Bursa'nın fethedildiği yıllarda mahallede Osmanlı'nın silahlarının yapıldığını ifade eden Bulut, "Bursa'nın fethedildiği yıllarda mahallemizde Osmanlı askerlerinin kılıçları, silahları yapılırdı. Osmanlı silahlarının mahallede yapılmasının nedeninin yaz aylarında hiç yağmur yağmamasıdır. Demirlerin işlendikten sonra üzeri kapanmadan hemen silah yapımına başlanırdı. Kütahya, Bilecik ve Isparta'dan silah ustaları mahallemizde toplanarak Osmanlı Devleti'ne silah yaparlardı. Köyün ismi de silah yapılan köy olmasından geliyor" dedi.

NÜFUS 8 BİNİ GEÇECEK
Mahallenin nüfusunun 6 bini geçtiğini dile getiren Bulut, "Mahallemiz 1989 yılında köyden mahalle statüsüne geçti. Son yıllara kadar mahalle köy halindeydi. Üçevler'de binaların dolması ve buraya doğru kaymasıyla birlikte köyümüz mahalle görünümüne geçti. Üçevler'in büyük bir bölümü mahallemiz sınırları içerisindeydi. 6 bini geçen nüfusumuz 1 yıl içerisinde 8 bini geçer diye düşünüyorum" diye konuştu.

TARIM BİTTİ, SERVİSÇİLİK BAŞLADI
Mahallede tarımın artık kalmadığını, mahalle sakinlerinin daha çok servis minibüsçülüğü yaptığını kaydeden muhtar Bulut, "Köyde tarım ile uğraşan kesimin çoğunluğu emekli oldu. Gençler de ya fabrikalarda çalışıyor, ya da fabrika işçilerini taşıyan servis minibüsleriyle geçimini sağlıyor. Zaten sanayi mahallemizin içine de girmiş durumda. Mahallemizde tarım yok diyebiliriz" şeklinde konuştu.

OKUL BU MAHALLEYE ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0