osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

V. Murad ın Strauss Orkestrası nı fethi!

Uluslararası Strauss Festivali Başkanı Josefina Rodica, hayranı olduğu bestekâr padişahlara festivalin açılışında yer vermek istiyor. Fakat müzisyenlerini ikna etmesi gerek.
Uluslararası Strauss Festivali B...
SERAY ŞAHİNLER

Romanya Uluslararsı Strauss Festivali Başkanı Josefina Rodica sıkı bir Osmanlı hayranı. Rodica, padişahların dünyada eşi olmayan birer müzisyen olduğunu söylüyor. Bu yıl ağustos ayında yapılan festivalin kataloğunda da repertuvarda yer almamasına rağmen Sultan V.Murad’ın müziğe olan ilgisine yer verdi. Önümüzdeki yıllardaki festivalleri de her yıl ayrı bir padişahın bestelediği eserlerle açmak istiyor. Fakat bu konuda orkestranın müzisyenleri henüz istekli değil. Josefina Rodica şimdi tek tek müzisyenleri ikna edip, Vals Krali Strauss ile Osmanlı padişahlarını festivalde buluşturmayı hedefliyor.

YENİÇERİ KONSERİ BAŞLANGIÇ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gelen Josefina Rodica, Osmanlı müziğine ilgisinin başlama sürecini de şöyle anlatıyor: “8 yıl önce Viyana’da dinlediğim bir konserde Yeniçeri Konseri vardı. Ritmleri çok akıllı ve fantastik buldum. Eşsiz ve özellikle yüreklendirici nitelikteydi. Kendimi Türk ordusunda canlı savaşacak gibi hissettim. Tüm hayatım boyunca müziği kullandım ama böyle bir şey görmedim. Buradan sonra da ilgim başladı.”

SULTANLARIN MÜZİK HAKİMİYETİ

“18. Yüzyılda Macar ve Türk Müziği’nde benzerlikler gördüm. Buradan itibaren de Türk müziğine olan ilgim arttı. Osmanlı Sultanları Batı müziğinden etkilenmişler. Pek çoğu piyano çalıyor ama aynı zamanda Türk enstrümanlarına da hâkimler. Melodi ve ritimleri çok farklı”

EN GÜZEL VALSLERDEN BİRİ

“Batılı besteciler de Osman....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0