osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı nın ilk sarayı Bursa da aranıyor

Osmanlı Devleti'nin tarihteki ilk sarayı olarak kayıtlara geçen Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki tarihi yapının ortaya çıkarılması için çalışmalara başlandı. Arkeologlar, tüp ve su deposunun da aralarında bulunduğu alanlarda saray kalıntısı arıyor.
Osmanlı Devleti'nin tarihteki il...
Osmanlı padişahlarından Osman Gazi Han'ın Bursa'yı fethetmeden önce yaklaşık 25 yıl boyunca kullandığı ilk saray Yenişehir'de aranıyor. Şehir merkezindeki Ulucami Mahallesi Gökgöz Meydanı civarında olduğu tespit edilen sarayın ortaya çıkarılması için belediye tarafından alanında uzman arkeologlarla arama çalışması başlatıldı.

Şehir merkezinin olduğunu gösteren bazı kalıntıların bulunduğunu bildiklerini anlatan Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Osmanlı'nın tarihteki ilk sarayını ortaya çıkararak geleceğe kazandırmayı planladıklarını söyleyen Cingil, "Yenişehir Osmanlı Devleti döneminde önemli bir merkezdi. Bursa'nın fethedilmesinden önce cihan devleti olan Osmanlı, Yenişehir'de yıllarca kaldı; önemli anlaşmalara ve iş birliklerine Yenişehir'de imza attı" dedi.

"BU SARAYI BULMAMIZ LAZIM"

Şehir merkezindeki sarayın kalıntılarından yola çıkarak tarihi yapıya en kısa sürede ulaşacaklarını dile getiren Cingil, "Şu anda Sinanpaşa Külliyesi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Arasta Çarşısı'nı tespit ettik ama takdir ederseniz, buraları işgal edilen bir bölgeydi. Bunların kamulaştırma davaları yapıldı. Şimdi ise bunların restorasyon çalışmaları bitti. Tekrar ayağa kalkacak. Sıra Osmanlı'nın ilk sarayına geldi. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız sempozyumla sarayın Bursa'nın Yenişehir ilçesinde olduğunu bir kez daha kanıtladık. Hakikaten bunu bulmamız lazım" dedi.

İLK ULUSLARARASI ANLAŞMA BU SARAYDA YAPILDI

Yenişehir'deki ilk sarayın....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0