osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Kara kıtadaki Osmanlı izi belgesel oldu

Osmanlı Devleti’nin Afrika kıtasındaki temaslarının anlatıldığı bir belgesel filmi çekildi. ‘Afrika ve Osmanlı’ adı verilen belgeselin önceki akşam galası yapıldı.
Osmanlı Devleti’nin Afrika kıtas...
Dışişleri Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin (İTÜ) destekleriyle yapımı tamamlanan yapımın gala gecesi İTÜ Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleşti. Belgeselin galasına Afrika kıtasında görev yapan Türk büyükelçinin yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Zaman Gazetesi yazarı Nedim Hazar, Fatih Üniversitesi Amerikan Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Muhammed Bakari gibi pek çok isim katıldı.

Gece Afrikalı müzisyenlerin Türk ve Afrika müziklerinden oluşan 30 dakikalık bir müzik gösterisi ile başladı. Belgeselin yapımcısı Hatice Uğur, belgeselin Osmanlı devletinin Afrika kıtasındaki en uç temaslarını anlattığını dile getirdi. “Siz hiç Afrika’nın antik uygarlıklarından bahsedildiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Afrika gerçekten yoksulluk, sağlık sıkıntıları çok olan bir kıta.” diyerek, Afrika ve Türkiye arasında son yıllarda artarak devam eden siyasi ve ticari gelişmelerin akademik alanda da ilerlemesi gerektiğini kaydetti.

Fatih Üniversitesi Amerikan Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Muhammed Bakari ise bu yapımda yer aldığı için son derece mutlu olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Galanın açılışında konuşma yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise belgeseli Türkçenin yanı sıra, İngilizce olarak kurmayı planladıkları yeni kanallarında yayınlayacaklarını belirterek, “Belgesel üretmek çok zor. Biz TRT olarak bu tarz çalışmalarda yer almak istiyoruz. Olabildiğince Afrika konusuna eğilmeliyiz.” ifadelerini kullandı. Belgeselin galası bir saatlik tanıtım gösteriminden sonra sona erdi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0