osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Barbaros döneminde Osmanlı denizcilikte büyük bir güçtü

Bağcılar Kurtdereli Mehmet Ortaokulu’na konuk olan Aziz Erdoğan, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa kitabını anlattı. Öğrencilere hitap eden Erdoğan, ‘Tarihimize ilgi duyan gençlerimizi gördükçe hem yazar hem öğretmen olarak mutlu oluyorum.
Bağcılar Kurtdereli Mehmet Ortao...
Sizlerin gönüllerinize misafir olmaktan dolayı da gururluyum.” dedi.
Kurtdereli Okumayı Seviyor Projesi” kapsamında Bağcılar Kurtdereli Mehmet Ortaokulu’ndaki söyleşiye konuk olarak katılan Aziz Erdoğan, döneminin en ünlü denizci komutanı olan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’yı anlattı.


Kaleme aldığı Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa kitabı ile ilgili bilgi veren Erdoğan, “Barbaros Hayrettin Paşa’nın başarılarını anlattı. Barbaros Hayrettin Paşa’nın İshak ve Oruç Reis'lerin şehit olmasının ardından Cezayir Beyliği'ne atandığını belirten Erdoğan, şunları anlattı: “Beylerbeyi unvanını alan Barbaros Hayreddin Paşa, İstanbul'a gelip 1534 yılında Kaptan-ı Derya oldu. Kazandığı zaferlerle Barbaros, Avrupa'da nam saldı. Avrupalılar çocuklarını Barbaros geliyor diye korkutur hale geldiler. 5 Temmuz 1546 tarihinde vefat eden Barbaros Hayreddin Paşa, sağlığında Beşiktaş'ta yaptırdığı medresenin yanındaki türbesine defnedildi. Onun ölümü için ‘Mate reisü'l-bahr-Denizin reisi öldü’ denildi.”

Erdoğan, Barbaros Hayreddin Paşa’nın mektebinde çok ünlü denizcilerin yetiştiğini ve Osmanlı denizciliğinin büyük bir güç haline geldiğini ifade etti. Barbaros Hayreddin Paşa’nın, alim ve cesur bir komutan olduğunu ifade eden Erdoğan, Rumca, Arapça, İspanyolca, İtalyanca ve Fransızca gibi Akdeniz dillerini çok iyi bildiğini sözlerine ekledi. Erdoğan, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayarak kitabını imzaladı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0