osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.
2011-05-13 20:41

Tarih Haber / Yeni Osmanlıyız

Yeni Osmanlıyız

Sarkozy Afrika da bizi görsün
Sarkozy Afrika da bizi görsün
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda, son dönemde gündeme getirilen "Yeni Osmanlıcılık" iddialarına, tartışma yaratacak bir yanıt verdi. Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Osmanlı'dan kalan bir mirasımız var. 'Yeni Osmanlı' diyorlar. Evet, Yeni Osmanlı'yız. Bölgemizdeki ülkelerle ilgilenmek zorundayız. Hatta, Kuzey Afrika'ya açılıyoruz. Büyük devletler şaşkınlıkla takip ediyorlar. Özellikle Fransa, Kuzey Afrika'ya niçin açıldığımızı araştırıyor. Ben de talimat verdim. Sarkozy hangi Afrika ülkesine giderse kafasını kaldırdığı yerde Türk büyükelçiliği binasını, bayrağını görecek. 'Binaları en güzel yerlerden tutun' diye talimat verdim" diye konuştu.

Clinton'a: Etrafımıza daire çiz
Davutoğlu, Türkiye'nin dış politikasında eksenin kaydığı yönündeki eleştirilere de ABD eski Başkanı Bill Clinton'la bir sohbetini aktararak yanıt verdi: "Clinton bana, 'Türkiye bölge sorunları ile neden bu kadar çok ilgileniyor?' diye sordu. Ben de 'Türkiye'nin etrafından bin kilometrelik bir daire çizerseniz 20, 3 bin kilometrelik daire çizerseniz 70 küsur ülke giriyor. ABD'nin etrafına bin kilometre değil 3 bin kilometrelik daire çizerseniz kaç ülke girer? Tabii ki sorunlar ilgileneceğiz' dedim."

Konya valisi!
Davutoğlu, "komşularla sıfır problem" politikasını anlatırken, ilginç bir örnek de verdi: Afganistan'da bir ilin valisi yolların, köprülerin ve sağlık ocağının yapılmasını istediğini anlattı. Yanımdaki bir gazeteci de 'Ya bu adam kendini Konya valisi zannediyor, ya da sizi buranın bakanı zannediyor' dedi.

'Hamas'ı ben ikna ettim'
Davutoğlu, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkese ilişkin Türkiye'nin rolünü de anlattı: Ben gizli olarak Şam'a gittim. Hamas'ı ateşkes için ikna ettim. Ateşkesin açıklanacağı saati bile kendilerine söyledim.

Geri
Yazar: Posted by Mete Han |   2011-05-16 11:17    

Bizde güzel yorumun için sana teşekkür ediyoruz sitemiz henüzz tam olarak hazır değil ama inşallah kısa zamanda tamamlayacağız

Yazar: Posted by mustafakosebilecik |   2011-05-16 11:09    

Değerli Arkadaşlar,
Bu sitenin yapımında ve tanıtımında emeği olan herkesi tebrik ediyorum.
Mustafa KOSE
"İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın" Diyen Şeyh Edebali diyarı Bilecik'ten selamlar.


Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0