osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Çorum da Osmanlının şehircilik anlayışını anlatacak

Çorum da Osmanlının şehircilik anlayışını anlatacak
Çorum da Osmanlının şehircilik a...
65 bilim adamı Çorum’da Osmanlının şehircilik anlayışını anlatacak.

Çorum Belediyesi, kasım ayında “Uluslararası Osmanlı Medeniyeti’nde Şehir Sempozyumu” düzenleyecek. Şehir ve Medeniyet Sempozyumlarının ilkini 2009 yılında düzenleyen ve geçtiğimiz günlerde sempozyumda sunulan tebliğleri kitap haline getirerek akademik camiaya kazandıran Çorum Belediyesi, bir başka uluslararası sempozyum ile yine bilim dünyasının dikkatini çekmeye hazırlanıyor.
Yurt içinden ve yurt dışından dünyaca ünlü bilim adamlarının katılacağı Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’nun açılışını da dünyaca ünlü Türk Tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın yapması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 25-27 Kasım tarihleri arasında düzenleyecekleri sempozyumun 2009 yılında yaptıkları Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’nun devamı niteliğinde olduğunu söyledi. İslamiyet'in doğuşundan bugüne kadar İslam ülkelerinde uygulanan şehircilik anlayışı, şehir ve medeniyet ilişkisi gibi çok sayıda konunun bilimsel veriler ışığında ele alındığı Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ndan sonra kasım ayında düzenlenecek olan Uluslararası Osmanlı Medeniyeti’nde Şehir Sempozyumu’nda da Osmanlı Devleti’nde şehir hayatının dinamik yapılarının ele alınacağını aktardı. Külcü, “Osmanlı şehirlerinin pazar, mabed, hamam, meydan gibi çekirdek unsurları, Osmanlı şehirlerinin idarî kurumları, Osmanlı şehirlerinde belediyecilik, Osmanlı şehirlerinde güvenlik kurumları, Osmanlı şehirlerinin imarethane, aşevi, yetimhane, huzurevi gibi sosyal kurumları, İslami hoşgörü ve Osmanlı şehirlerindeki izdüşümü, Osmanlı şehirlerinin kültürel yapıları, Osmanlı şehirleri arasındaki ilişkiler, ekonomik dinamikleri gibi konular ele alınarak bu konularda bildiriler sunulacak.” dedi. Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Mısır, Almanya, Bosna Hersek gibi ülkelerle birlikte yurt içinden 65 bilim adamının Çorum’a gelerek Osmanlı Medeniyetindeki Şehircilik anlayışı ile ilgili bilimsel çalışmalarını bilim dünyasına sunacağını kaydeden Külcü, bu bilgi şölenine tüm Çorumluları davet etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de yer aldığı Sempozyum Düzenleme Kurulu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Okumuş, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Kazıcı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Bayram’dan oluşuyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0