osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Biz de Osmanlıyız diye yardım istedi

Biz de Osmanlıyız diye yardım istedi
Biz de Osmanlıyız  diye yardım i...
Bingazi Başkonsolosluğu'ndaki Türk diplomatı arayan Sırp diplomat 'Biz de Osmanlıyız' diye yardım talebinde bulundu
Türkiye, Tunus ve Mısır'dan sonra Libya'da da bir yandan kendi vatandaşlarını ateşin ortasından alırken, yardım isteyen ülkelerin de taleplerini hiç geri çevirmiyor. Bingazi Başkonsolosluğu'ndaki Türk diplomatın telefonu çalıyor ve karşıdaki ses endişeli şekilde 'Biz de Osmanlı'yız, ne olur mahsur kalan bizim vatandaşları da tahliye edin' diyor.

Bu ses bir Bosnalı, Arap ya da Arnavut diplomata ait değil, Osmanlı ile çok da barışık olmayan bir ülkenin, Sırbistan'ın Trablus Büyükelçiliği'nde görevli bir diplomat. Yine Türk'le evli olan İngiliz vatandaşı bir bayan ise Türk elçiliğindeki bir diplomata Türk pasaportu taşıdığını gururla söylüyor. Bizim diplomat da kendisine şakayla karışık 'İngiliz pasaportunu sakla, Türk pasaportuyla dolaş' tavsiyesinde bulunuyor.

DAVUTOĞLU TÜRKLERİN YANINDA

Özellikle Batılı ülkeler diplomatik misyonlarını bile Trablus'tan çekerken, Türkiye hem bu ülkeleri diplomatik olarak temsil ediyor (ABD, Avustralya ve son olarak da İngiltere) hem de olayların ortasında vatandaşlarını yalnız bırakmamaya çalışıyor. Çatışmaların en şiddetli günlerinde Türklerin yardımına koştuklarını anlatan Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu, ellerinde kılıç arabanın üstüne oturttukları iki kişiyle tahliye olmak için Bingazi'de toplanan Türklerin yanına gittiklerini anlatıyor.

TÜRK OLMAK AVANTAJLI

Her şeye rağmen her türlü riski ve tehlikeyi göze alarak Türklerin yanına koştuklarını belirten Davutoğlu, silahlı kişilerin pek çok yerde kendilerini durdurduklarını ve her defasında da Türk olmanın avantajını kullanarak geçtiklerini söylüyor. Benzer bir durum rehin alınan bir Türk'ün kurtarılması sürecinde de yaşanıyor ve devreye giren halk komitelerine fidye bile ödenmeden Türk'ü sapasağlam Türk başkonsolosluğuna teslim ediyor.

16 BİN 860 KİŞİ TÜRKİYEYE GETİRİLDİ

Türkiye, Libya'daki 25 bin vatandaşından şimdiye dek toplam 16 bin 860 kişiyi ülkeye getirdi. Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, halk ayaklanmasını şiddetle bastırmaya çalışan Muammer Kaddafi'ye karşı yaptırım kararı aldı. Oybirliği ile alınan karar uyarınca Kaddafi ile çoğu ailesinden 16 kişiye uluslararası seyahat yasağı getirilirken, eşi ve 4 çocuğu ile Muammer Kaddafi'ye ait mal varlıkları da donduruldu.

Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu kendi bölgelerine giren kentlerde 8 binden fazla Türk'ün çalıştığını ve bunların çok büyük bir kısmının tahliye edildiğini söylüyor. Davutoğlu'nun verdiği bilgiye göre Libya'daki 25 bin Türk'ten 14 binden fazlası uçak ve gemilerle Türkiye'ye gönderildi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0