osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Ünlü Mimardan Brüksel e Cami

Ünlü Mimardan Brüksel e Cami
Ünlü Mimardan Brüksel e Cami
Osmanlı mimari çizgilere sahip ülkenin ilk camisi olması beklenen Selimiye Camii'nin temeli önümüzdeki ay atılacak.


Belçika'nın başkenti Brüksel, ünlü mimar Şefik Birkiye'nin imzasını taşıyacak olan yeni bir camiye kavuşacak. Yapımı yıllardır planlanan cami Saint-Josse semtinde daha önceki Selimiye Camii'nin yerine inşaa edilecek. Belçika ve Osmanlı mimari özelliklerine sahip olacak caminin temeli, şubat ayında Belçika İslam Kültür Merkezleri Birliği tarafından düzenlenecek törenle atılması planlanıyor. 2013 Haziran ayında ibadete açılması öngörülen "Brüksel Saint Josse Selimiye Camii'nin" yapımının yaklaşık 3 milyon Euro'ya mal olacağı belirtiliyor.

GÜL DAVET EDİLDİ
Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır'ın da destek verdiği proje hakkında bilgi veren Kır'ın asistanı Hasan Gören "Belediye projeye daha önce yeşil ışık yakmıştı. Bankanın da kredi onayı vermesi üzerine temel atma çalışmalarına başlandı. Cami yapımında semtin ve çevredeki binaların mimari yapısı da dikkate alınacak. Binanın çevreye uyumlu bir görünüşe sahip olmasına özen gösterilecek. Yapıda Belçikalı sanatçıların da mimari etkileri olacak. Mesela caminin Belçika'ya has mimari bölümleri olacak. Caminin açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edildi" dedi.

BÜYÜK PROJELERE İMZA ATTI
Dünyanın değişik bölgelerinde önemli mimari projelere imza atan Şefik Birkiye bugüne kadar özellikle avrupa Birliği için çok sayıda binanın yanı sıra oteller, alışveriş merkezleri, büyük banka binaları ve kentsel dönüşüm projeleri geliştirdi. Birkiye ilk kez bir cami projesinde yer alıyor.

Brüksel'deki Müslüman topluma hizmet edecek olan modern görünümlü, minareli camide ibadet alanının yanı sıra kütüphane, toplantı salonu ve ofislerin yer alacağı belirtildi. Bölgedeki Türkler'in merakla beklediği camiye Saint Josse ilçesindeki Belçikalı halkın da sıcak baktığı ifade ediliyor. Verilen bilgiye göre binada cami kısmı 2 kat, 1 kat toplantı salonu, 2 kat eğitim merkezi, son kat da lojman olarak kullanılacak. Caminin yapılacağı yerde şuan temel atma hazırlığı devam ediyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0