osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Okuyla Sualtında Hedefi Vurdular

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, okçuluğa olan merakıyla tanınan Kaymakam Fatih Genel ile dünya serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Osmanlı ok ve yayı ile denizin dibinde hedefe atış yaparak bir ilki gerçekleştirdi.
Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, o...
Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, okçuluğa olan merakıyla tanınan Kaymakam Fatih Genel ile dünya serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Osmanlı ok ve yayı ile denizin dibinde hedefe atış yaparak bir ilki gerçekleştirdi. Kaymakam Genel, "Amacımız hem okçuluk sporuna hem de rekortmenimize dikkat çekmek" dedi.

Okçuluğa olan tutkusuyla tanınan ve atlı okçuluk sporu da yapan Biga Kaymakamı Fatih Genel ile serbest dalış branşında 87, paletsiz, ip destekli serbest dalış branşında ise 81 metreye dalarak kırdığı dünya rekorlarıyla tanınan sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, farklı bir çalışmaya imza attı. Biga İlçesi'ne bağlı Kemer Köyü Parion Antik Kenti önlerinde yaklaşık 6 metre derinliğe dalan Kaymakam Fatih Genel ile Devrim Cenk Ulusoy'a, dalış eğitmenleri de destek verdi. Geçen 22 Ekim'de gerçekleşen dalışta denizin dibine önce Osmanlı tarzı hedef tahtası olan Puta indirildi. Ardından dalgıç kıyafetlerini giyen ikili Osmanlı yayıyla 6 metre derinliğe dalış yaptı. Kaymakam Fatih Genel tüplü dalış yaparken dünya rekortmeni Ulusoy'un dalış sırasında tüp kullanmaması dikkat çekti.

HEDEFİ VURDULAR

Kaymakam Genel ve dünya rekortmeni Ulusoy, Osmanlı yayıyla hedefe atış yaptı. Atışlar sualtı kameralarınca saniye saniye görüntülenirken, ortaya ilginç manzaralar çıktı. Denizin dibindeki ilk atışı yapan Genel'in Osmanlı yayını gererek 3 metreden fırlattığı ahşap klasik Osmanlı oku suda ilerlemeyince hedefe dahi varmadan su yüzeyine doğru yükseldi. Bunun üzerine yarlarında demir kelebekler bulunan daha ağır bir ok kullanan Kaymakam Genel, hedefi 12 sayılabilecek bir yerden vurmayı başardı. Daha sonra ise Ulusoy, Osmanlı yayını eline aldı. Yayı gererek fırlattığı okla hedefi 12'ye yakın bir noktadan vurmayı başararak bu alanda da hünerli olduğunu gösterdi. Genel ve Ulusoy sualtında Osmanlı yayıyla yaptıkları atışlarda hedefi vurmayı başarınca birbirlerini yine su altında kutladı.

AMAÇ, DİKKAT ÇEKMEK

Kaymakam Fatih Genel, daha önce geleneksel Osmanlı yaylarıyla sualtında ok atıldığını hiç duymadığını belirtti. Bu proje üzerinde bir yıldır çalıştıklarını anlatan Kaymakam Genel, "Biz bu projeyle hem okçuluk sporuna hem de bir dünya rekortmenine dikkat çekmek istedik. Sualtında Osmanlı yayıyla ok atmak çok güzel bir duyguydu. Bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. İlk olarak ahşap klasik Osmanlı oku attık. Ancak tahmin ettiğim gibi ahşap ok suyun içinde hızlı gitmedi. Bu nedenle üzerinde metal bulunan daha ağır bir ok kullandık ve bunda da başarılı olduk. Daha da ağır oklar kullanarak daha da başarılı olmak mümkün. Hatta ileride alternatif olarak sualtında menzil, yani uzak mesafe okçuluğu olabilir. Ancak mümkün olan en sert yay ve ağır olan oku kullanmak gerekli" diye konuştu.

REKORTMEN İLK KEZ DENEMİŞ

Dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy ise, sualtında ilk kez ok atışı yaptığını dile getirdi. Ulusoy, "Buradaki amaç farkındalık yaratmaktı. Osmanlı kültürünün en temel taşlarından birisi de Osmanlı oku ve yayı. Biz bunu niye suyun altında denemeyelim dedik. Suyun altında zıpkın var. Bir de bakalım ok gidebiliyor mu diye atış yaptık. İkinci attığımız ve içinde demir olan ok hedefe ulaştı. Çok mutlu oldum. Bu kültürü bu kez de suyun altında yaşamış olduk. Bunun dünyada ilk kez yapıldığını düşünüyorum. Bu proje okçuluğa olan farkındalığı dünya çapında arttıracaktır" dedi.

Geri
Benzer Konular
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0