osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Operanın padişahları

Operanın padişahları
Operanın padişahları
Dördüncü Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde, bu yıl hem yerli hem yabancı eserlerin temsillerine padişahlar damgasını vuruyor.

Dördüncü Uluslararası İstanbul Opera Festivali, bu yıl da görkemli performanslara sahne oluyor. Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamına destek vermek amacıyla Deniz Bank sponsorluğunda, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen organizasyon, her yıl olduğu gibi bu yıl da kentin tarihi dokusuna uygun mekanlarda gerçekleşiyor.

“Opera Her Yerde” sloganıyla gerçekleştirilen festivalde, Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma”, Vivaldi’nin “Bayezid” eserlerinin yanı sıra Türk besteci Ali Hoca’nın “Lale Çılgınlığı” ve Okan Demiriş’in “IV. Murat” adlı eserleri de sahnelecek. 8 Temmuz’a kadar sürecek festivalde sahnelenecek olan operalar şöyle:

- “Lale Çılgınlığı” 28 Haziran

İstanbul’da sarayın ve halkın tam anlamıyla bir lale çılgınlığı yaşadığı dönemde geçen Lale Çılgınlığı (Tulipmania) Operası, maceraperest bir lale tutkununun çok değerli bir lale soğanını elde etmek için yaptıklarını konu ediniyor. Hollanda’da başlayıp İstanbul’a uzanan eserin finali seyirciyi oldukça şaşırtacak. “Lale Çılgınlığı” operası, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

- “Yıldırım Beyazıd” 29 Haziran

Geçen yılki festivalde Türkiye Prömiyeri gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören “Yıldırım Beyazıd” operası, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid’in Timur Han’la olan güç savaşını konu ediyor. Vivaldi’nin eseri olan ve dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer tarafından gün ışığına çıkarılan eser, Mehmet Ergüven’in rejisiyle Kadıköy Süreyya Operası’nda sahneye taşınacak.

- “Viva Verdi”/ 1 Temmuz

Festivalin gala konseri olan “Viva Verdi”, dünyaca ünlü pek çok sanatçıyı İstanbul’da bir araya geliyor. Roberto Abbado şefliğinde Bariton Marco Vratogna, tenor Stefano Secco, tenor Marco Berti ve soprano Aleksandra Kurzak’a İstanbul Devlet Opera ve Balesi eşlik edecek.

- “Saraydan Kız Kaçırma” 3 - 4 Temmuz

Mozart’ın ünlü “Saraydan Kız Kaçırma” operası, Yekta Kara’nın rejisi ve ünlü soprano Chrstiane Boesiger’in yorumuyla Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

- “IV Murat” / 7 - 8 Temmuz

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Topkapı Sarayı’nda sahnelenecek bir diğer opera da “IV Murat”. Bestesi Okan Demiriş’e, librettosu ise Turan Oflazoğlu’na ait “IV. Murat” operasını Gürçil Çeliktaş sahneye koyuyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0