osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

100 yıldır dinmeyen ağrının acı hikayesi

Ermeniler 24 Nisan'ı dünyaya soykırıma uğradıklarını anlatma fırsatı olarak kullandı. Ancak Osmanlı Ermenileri’ni tehcire götüren süreç büyük çatışmaların ve isyanların yaşandığı bir dönemin de özetiydi.
Ermeniler 24 Nisan'ı dünyaya soy...
24 Ni­san gü­nü yi­ne dün­ya­nın pek çok ye­rin­de söz­de Er­me­ni soy­kı­rı­mı ola­rak anıl­dı. 1965 yı­lın­da Lüb­nan Er­me­ni­le­ri ta­ra­fın­dan icat edi­len bu an­ma gü­nü, ar­tık Tür­ki­ye­’de de gös­te­ri­le­re ve an­ma tö­ren­le­ri­ne sah­ne olu­yor. Gü­nün an­lam ve öne­mi­ne da­ir ABD Baş­ka­nı­’nın ne di­ye­ce­ği yi­ne bü­yük bir me­rak ko­nu­su. Er­me­ni­ler bir kez da­ha bu­gü­nü, dün­ya­ya soy­kı­rı­ma uğ­ra­dık­la­rı­nı an­lat­ma fır­sa­tı ola­rak kul­lan­dı­lar. Ha­liy­le, 24 Ni­san 1915 gü­nü ger­çek­ten ne ol­du­ğu me­rak ko­nu­su­dur.

ERMENİ KOMİTELERİ KAPATILDI

24 Ni­san Pa­zar gü­nü Os­man­lı hü­kü­me­ti bir ge­nel­ge ya­yın­la­dı ve 14 vi­la­yet ile 10 mu­ta­sar­rıf­lı­ğa gön­der­di. Bu ge­nel­ge­de; Hın­çak, Taş­nak ve ben­ze­ri Er­me­ni ko­mi­te­le­ri­nin ka­pa­tıl­ma­sı em­re­di­li­yor­du. Ay­nı za­man­da ko­mi­te mer­kez­le­rin­de ele ge­çen bel­ge­le­re el ko­nu­la­cak, ko­mi­te li­der­le­ri, za­rar­lı fa­ali­yet­le­ri bi­li­nen üye­le­r tu­tuk­la­na­cak ve ge­rek­li gö­rü­len­ler gö­zal­tı­na alı­na­caktı. Amaç Bit­lis, Er­zu­rum, Si­vas, Ada­na ve Ma­raş gi­bi yer­ler­de Müs­lü­man­lar’­la Er­me­ni­ler ara­sın­da ar­tan ça­tış­ma­la­rın önü­ne geç­mek­ti. Ni­te­kim çok mik­tar­da pat­la­yı­cı mad­de ya­sak­lan­mış ya­yın ve....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

901-Untitled-4.jpg
901-Untitled-4.jpg
Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0