osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı da Gerçekleştirilen Ekonomik Faaliyetler

Osmanlı Devleti döneminde halk geçimini sağlamak ve yaşamını sürdürmek amacı ile bir çok ekonomik faaliyet ile uğraşmıştır.
Osmanlı Devleti döneminde halk g...
Bu yazımızda Osmanlı’da gerçekleştirilen ekonomik faaliyetler kısaca hakkında sizlere derlediğimiz bilgileri sunacağız.

TARIM: Osmanlı Devletinde yaşayan ve toprak sahibi olan halk geçimlerini sağlamak ve üretim yapmak andı ile bir çok tarım faaliyeti yapmışlardır.

HAYVANCILIK: Osmanlı ekonomisinin temelini meydana getiren ekonomik faaliyetlerin başında hayvancılık gelmektedir. Hayvancılık faaliyetleri sayesinde ayrıca beslenme, dericilik, dokuma gibi alanlara da hammadde temini yapılıyordu. Aynı zamanda hayvancılık faaliyetleri sayesinde ulaşım olanakları da ilerlemiştir. Bu nedenlerden dolayı tarım faaliyetleri ile uğraşan insanlar aynı zamanda da hayvancılık faaliyetleri ile de ilgileniyorlardı.

SANAYİ: Osmanlı devleti döneminde üretim alanında arz ve talep dengesi sağlanmıştır. Üretim esnasında hakkın ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğundan dolayı ihtiyaçlar doğrultusunda sanayi alanında üretim yapılıyordu ve fiyatlarda tüketicilerin ekonomik özellikleri doğrultusunda belirleniyordu. Bu fiyat belirleme işlemine de “Narh vermek” adı veriliyordu. Ayrıca Osmanlı devleti döneminde sanayi faaliyetleri küçük eş tezgahları ve işletmeler ile sağlanıyordu.

TİCARET: Osmanlı devletinin ticaret hayatı oldukça güçlüydü. Öyle ki; Osmanlı döneminde Anaatkarların üretip sattıkları ürünler ve ithalat-ihracat olmak üzere ticaret ikiye ayrılmıştır. Ayrıca Osmanlı devleti döneminde ticaret yön tüccarlar yurt dışında da ticaret kolonileri kurmuşlardır. Bununla birlikte ülkede ticaret faaliyetlerini arttırmak amacı işe bir çok kervansaraylar da inşa edilmiştir.

Osmanlı’da Gerçekleştirilen Ekonomik Faaliyetler Hakkındaki Yorumlarınızo ve Sorularınızı Aşağıdaki Yorum Bölümünden Hemen Bize İletin.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0