osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Türkiye ruhunu Kuran da bulacak

Türkiye ruhunu Kuran da bulacak
Türkiye ruhunu Kuran da bulacak
Dünya güçleri ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin elinden Kur’an-ı Kerim’i alamayacaklardır.

Yahya Kemal, Sultan Mahmut (1808 – 1839) döneminde Batı etkisine giren Türkiye’nin milli ruhunu nasıl kaybettiğini ilginç bir hikayeyle anlatır: “Sultan Mahmut, yeniçeriliği kaldırdığı zaman, yeniçeri ocağının ruhu olan Bektaşiliği de ortadan kaldırmak için, adamlarına lazım gelen emirleri vermiş, demiş ki: ‘Bektaşi babalarını yakalayınız, önce başlarından taçlarını çıkarınız, sonra derhal tepeleyiniz.’ Bu emri alanlar, bir köşede saklı duran, pir-i fani bir Bektaşi babasını ele geçirmişler, öldürmek üzerelerken içlerinden biri, hünkarın ferman ettiği gibi önce, babanın başından tacını almış, fakat taç elinde kalmış, çünkü babanın vücudu o anda sırrolmuş.” Bu olayı anlattıktan sonra Yahya Kemal, “Türklerin milli ruhu da böyle bir tecelli gösterdi.” der.

Türkiye, Batılılaşırken milli ruhunu kaybetti, peşinden de milyonlarca kilometre toprak kaybetti. Yeniçeri’yi kaldıran Osmanlı Devleti’nin İngiltere, Fransa ve Rusya karşısında aldığı yenilgiler sonucu, bu imparatorlukların koruma bölgesi olarak, İstanbul’un idaresinden koparılan Mora Yarımadası ve Atina’dan ibaret küçük bir bölgede, 1821′de, ‘Yunan Krallığı’nı kuruldu. (İlk Yunan Kralı olarak da Bavyeralı aristokrat aileden gelen Otto isminde bir Alman atandı.) Yunan yönetimi 1821-1946 arasındaki 125 yılda, hep savaş galibi emperyal devletlerin yanında yer alarak, İstanbul aleyhine, topraklarının yüzölçümünü yaklaşık 10 misline çıkardı.

İngiltere, Fransa ve Rusya, Yunan devletini kurarak Osmanlı yönetiminde yaşayan diğer Hıristiyan halkları da (Bulgarlar, Sırplar, Hırvatlar, Rumlar, Ermeniler) beklentiye soktular ve kolayca kullandılar. Batılı güçler, Sened-i İttifak (1826), Tanzimat Fermanı(1839), Islahat Fermanı (1856) ve Meşrutiyet (1876) müdahaleleriyle Osmanlı’yı kendi medeniyetinden uzaklaştırıp zayıflatırken, yönetimindeki Hıristiyan halkları güçlendirip ayaklandırarak devlet haline getirdi. 93 Harbi imparatorluğun yarısını alıp götürmüştü. Trablusgarb Savaşı, Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sonunda ana yurdumuzu da elimizden alacaklardı. Canımızı dişimize takıp son bir hamle olan Milli Mücadele’yle devletimizi ve vatanımızı kurtardık.

Yahya Kemal, Milli Mücadele’nin başlarında kaleme aldığı “Bir Muharebenin Askerleri” başlıklı yazısında zafere olan inancını ifade ederken, savaşın sonunda masaya oturup istediklerimizi alacağımız ve ordumuzu terhis edeceğimiz günün hayalini kurar: “O gün istiklal ordusunun askerlerine denilecek ki: ‘Haydi çocuklar evlerinize dönünüz! Kur’an’ın devletini kurtardınız! Allah, Peygamber, Osman Gazi, Fatih, Selim, bütün büyük cedlerimiz sizden hoşnutturlar!’ İstiklal askerleri, Ankara’da anlı şanlı bir resm-i geçitten sonra dağılacak, küme küme birer birer arkalarında torbaları, türkü söyleyerekten köylerine dönecekler.”

O gün gerçekten geldi, millet evlatları vatanlarını ve Kur’an devletini kanlarını oluk oluk akıtarak kurtardılar. O gün Yahya Kemal’in hayal ettiği gibi Milli Mücadele ordusu askeri zaferin sevinciyle dağıldı. Millet evlatları, askeri zaferin haklı gururuyla türkü söyleyerek şehirlerine, kasabalarına ve köylerine döndüler. Ne var ki bu askeri zaferi, kültürel/sosyal zafer, ekonomik zafer, siyasal zafer izlemedi. Bugün bu millete mensup olanlara, “Helal olsun çocuklar, Kur’an’ın devletini Osmanlı’dan da büyük yaptınız, Allah, Peygamber ve bütün büyük cedlerimiz sizden hoşnutturlar!’ diyemiyoruz.. Çünkü bağımsızlık savaşını kazandık ama sosyal, ekonomik ve siyasal bağımsızlığımızı kazanamadık ve devletimiz “Kur’an’ın devleti” olmaktan çıktı. Darbelerle sık sık ayar edilen bir sömürge devleti haline gelmedik mi?

ELİMİZDEN KUR’AN’I ALAMAYACAKLAR

Osmanlı Mebusan Meclisi ve Ankara’ya taşınan Büyük Millet Meclisi’ndeki Türk aydınları, dünyaya, Meclis’in İslam milliyetini temsil ettiğini, içerde Türk ya da Kürt değil, İslam milletini temsil eden seçkin milletvekillerinin bulunduğunu beyan ettiler. Batılı devletlerin yeni bir saldırısına engel olmak için Cumhuriyeti ilan ettiler. İslam’ın mazlum ruhunu temsil eden Büyük Millet Meclisi, aşk ve imanla cihada sarıldı ve Milli Mücadele verildi. Türklerle Kürtlerin çoğunlukla yerleşik oldukları şehirlerin sınırlarını çizen “Misak-ı Milli” içerisinde kurulan yeni devletle tarih yolculuğuna devam ediliyor.

İngilizlerin İslam’a karşı düşmanlıklarını, milletimize duydukları kinlerini dindirmek mümkün değildi. 93 Harbi yıllarında İngiliz Başbakanı William Ewart Gladstone, Lordlar Kamerası’nda elinde Kur’an’ı kaldırmış, “Bu ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0