osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Devleti nin kuruluşu

Osmanlı Devleti`nin kuruluşu
Osmanlı Devleti`nin kuruluşu
"Bizler her karış toprağında tarihinin izlerini, Şeyh Edebali`nin alnının teri, her karış toprağında Osman Gazi`nin, Ertuğrul Gazi`nin ve nice kahramanlarımızın gözünün feri olan, kuruluşa ve kurtuluşa ev sahipliği yapan bu eşsiz diyarda yaşamaktan onur duymaktayız.

KP / 700 yılı aşkın bir süredir geniş bir coğrafyada ve çok farklı etnik grupları sulh ve sükûn içinde yöneten bir devletin ve tarihin altın sayfalarını kaydeden ulu bir çınarın hatıralarına sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamaktayız.
Şanlı Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, çağdaş medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve, seve feda eden şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi, yine bu gün de minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Devrinde en büyük güce sahip olduğu halde; bu gücü dünya barışının sağlanmasında kullanan şanlı Osmanlı Devleti`nin geniş bir coğrafyada oluşturduğu barışın ne anlama geldiği gün geçtikçe daha da iyi anlaşılmaktadır.

Bu tarihi geçmişimizi karalamaya, küçük düşürmeye çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle gururumuza gurur katan, geleceğimize ışık tutan, Şanlı Osmanlı Devleti`nin kuruluşunun 714. yıl dönümünü kutluyor, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0