osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı nın 120 yıl önceki güçlü imajı

Gezi Parkı olaylarıyla gündeme gelen Topçu Kışlası, 120 yıl önce Osmanlı’nın dünyaya tanıtımında kullanılmış. II. Abdülhamid, ordusunun modern ve savaşa hazır olduğunu göstermek için hazırlattığı albümü ABD, İngiltere ve Fransa’ya göndermiş
Gezi Parkı olaylarıyla gündeme g...
Tozlu raflardaki fotoğraflar, 120 yıllık diplomatik atağı ortaya çıkardı. II. Abdülhamid, Osman İmparatorluğu’nun ve ordusunu gücünü, dünyaya Topçu Kışla-
sı’yla anlatmış. Osmanlı’nın 34. Padişahı, aralarında Topçu Kışlası’nın olduğu fotoğraf albümünü 1893 yılında ABD Başkanı, İngiliz Kraliçesi ve Fransa İmparatoru’na göndermiş. Albüme ABD Kongre Kütüphanesi’nde yaptığı araştırma sonucu ulaşan Yıldız Sarayı Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Serim, şunları söyledi:

DOSTA DÜŞMANA

TOPÇU Kışlası, II. Abdülhamid’in çok önem verdiği bir yapı. Albümün hazırlanmasındaki amaç, hem Osmanlı hem de ordu hakkında olumlu bir imaj yaratmak. Osmanlı ordusunun, diğer güçlü ülkelerin orduları gibi modern ve savaşa hazır olduğunu göstermek.
OSMANLI Devleti’nin dimdik ayakta ve hızla kalkınmakta olduğunu gösteren bu fotoğraflar; büyük bir savaşa sürüklenen dünyada, imparatorluğa yeni dostlar kazandırmak ve muhtemel düşmanları caydırmak amacıyla albüme konulmuş.

MODERN HARP

II. Abdülhamid, bu fotoğraflarla, ‘modern harp teknolojilerini takip etti’ mesajını dünyaya, Topçu Kışlası üzerinden veriyor. Yine uzak vilayetlerden her yıl İstanbul’a gönderilen fotoğraflar sayesinde, hükmettiği toprakların gelişimini gözlemleyebiliyordu.

ÜÇ KARDEŞİN OBJEKTİFİNDEN

Fotoğraflar, Osmanlı’da fotoğrafçılığın kurucuları olarak tanınan Viçen, Hovsep ve Kevork kardeşler tarafından çekildi. Abdülaziz ve II. Abdülhamit tarafından Ressam-ı Hazreti Şehriyarı (Padişah Hazretleri’nin Ressamı) unvanıyla ödüllendirildiler.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0