osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Tarihi Sultan Reşat Çeşmesi

1882 yılında Osmanlı Padişahı Sultan Reşat tarafından yaptırılan 'Sultan Reşat Çeşmesi'nin restorasyonunda sona doğru geliniyor
1882 yılında Osmanlı Padişahı Su...
Güneyköy'de Sultan Reşat tarafından yaptırılan tarihi çeşmenin restorasyon çalışmalarının 1 ay sonra tamamlanacağı bildirildi.

Güneyköy'de 1882 yılında Osmanlı Padişahı Sultan Reşat tarafından yaptırılan Sultan Reşat Çeşmesi'nin onarımının devam ettiğini dile getiren köy muhtarı Alpay Tekin, uzun zamandır çeşmenin restore edilmesi için beklediklerini, yapılan bu çalışmaların köy halkını mutlu ettiğini söyledi.

Kitabede, "denizlerin ve karaların padişahı Sultan Reşat Hakk'ın dostu ve tevkifine mazhar bütün himmeti şahanesi hayra yakın Cenabı Hak onu hayırların ecrine nail etsin. Bu çeşmeden su içenler şad olsun, şifaya kavuşsun. Susayanlar su içmekten asla geri kalmasın" yazdığını vurgulayan Tekin, kitabenin altın varakla kaplanacağını bildirdi.

Muhtar Tekin, tarihi çeşmenin açılışının Ramazan Bayramının ardından Yalova İl Kültür Müdürlüğü'nün organize edeceği bir törenle gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.
Sultan Reşat Çeşmesi

Köyü ziyaret eden Osmanlı padişahı Sultan Reşat tarafından 1882 yılında yaptırılan tarihi çeşme, altıgen iki podyum üzerinde 3,65 metre yüksekliğinde, 2,20 metre genişliğinde taşlarla inşa edilmiş. Çift yalaklı aynalarının üst taraflarında da birer kitabesi bulunuyor. Üzerinde Sultan Reşat tuğrasının da bulunduğu tarihi çeşme kaynağını ise Gazali Tepe'den alıyor. Tarihi çeşmeden ötürü köye kuruluşun ilk yıllarında "Reşadiye" deniyordu.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0