osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Bergama da Osmanlı Eserlerine Önem

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday Bergama'da kent içinde yer alan birbirinden değerli Osmanlı Dönemi'ne ait yapılara, vatandaşların ve turistlerin bilgi sahibi olması amacıyla Bergama Belediyesi tarafından tanıtım levhaları yerleştirildi.
UNESCO Dünya Miras Listesi'ne ad...
UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday Bergama'da kent içinde yer alan birbirinden değerli Osmanlı Dönemi'ne ait yapılara, vatandaşların ve turistlerin bilgi sahibi olması amacıyla Bergama Belediyesi tarafından tanıtım levhaları yerleştirildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç çalışma ile ilgili olarak "Bergama tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu bir kent. Ören yerlerinde yer alan tarihi eserlerin yanı sıra, şehir merkezinde pek çok Osmanlı Dönemi yapısı tüm ihtişamıyla yer alıyor. Ancak, şehirde yaşayan vatandaşlarımızın pek çoğu bu önemli kültür varlıkları hakkında fazla bilgiye sahip değil. Kentimiz aynı zamanda yıl boyunca pek çok turist ağırlıyor. Bergamalılar'ın, yerli ve yapancı turistlerin kent içindeki tarihi eserler hakkında daha detaylı ve kolay bilgilendirilmesi için böylesi bir çalışma gerçekleştirdik.

19 adet bilgilendirici levha Osmanlı Dönemi'nden kalan tarihi eserlerin çevresindeki yerini alırken, "Tanıtıcı ve bilgilendirici levhalar Bergama turizmindeki önemli bir eksikliği giderdi" diyen Başkan Gönenç, bunlar arasında Tarihi Hacı Hekim Hamamı, Kulaksız Camii, Parmaklı Mescit ve Şadırvanlı Camii gibi Osmanlı Dönemi'ne ait eserlerin bilgilendirme levhalarında yapının planı, fotoğrafı ve yapı hakkında Türkçe, İngilizce ve Almanca bilgilerin yeraldığını söyledi.

Kısa süre önce tamamlanan çalışmanın oldukça faydalı olduğunu söyleyen vatandaşlar ise çalışmadan memnun olduklarını dile getirerek, yaşadıkları yerde bulunan tarihi yapılar hakkında detaylı bilgiye sahibi olduklarını ve eserlerin önemini daha iyi kavradıklarını ifade ettiler.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0