osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Maliye ye Osmanlı esintisi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kamu kurumları için inşa edeceği binalarda da geleneksel Türk mimarisinden esinleniyor.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (...
İdare, Maliye Bakanlığı için inşa edeceği binanın tasarımında Osmanlı mimarisinin çizgilerini kullandı. Akıllı bina teknolojisinde inşa edilecek Maliye Bakanlığı binasında yağmur suları biriktirilip bahçe sulamasında kullanılabilecek. İlk olarak Bakanlık kampüsü içinde boş alan üzerinde, Osmanlı mimarisi çizgilerini taşıyan yeni bir makam bloğu yapılacak. Ardından mevcut halde bulunan eski makam bloğu yıkılarak yerine yeni hizmet binası inşa edilecek.

TEK ÇATI ALTINDA OLACAK

TOKİ, Maliye Bakanlığı için yapılacak hizmet ve makam binalarının ilk oturum yeterlik ihalesini 12 Haziran 2013’te gerçekleştirdi. İlk oturumda 26 firma dosya sundu. İdarenin değerlendirmesi sonucunda yeterlik alarak kısa listeye girmeye hak kazanan firmalar, 1 Ağustos 2013’te yapılacak ihalenin ikinci oturumu olan teklif alma ihalesine davet edildiler. Farklı binalarda hizmetlerini yürüten Bakanlık bünyesindeki Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile MASAK yeni hizmet binasında bir araya getirilerek tek çatı altında toplanacak.
Hizmet binası 28 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Yapıda; banka şubeleri, PTT, kantin, kafeterya ve spor merkezi de yer alacak. Makam bloğunda Osmanlı mimarisinin önemli unsurlarından ‘Taç kapı ve Kemer’ süslemelerine yer verilecek.

Kamu binalarını inşa ediyor

TOKİ, kamu kuruluşlarının nitelikli binalarda, modern şartlarda faaliyetlerini yürütebilmeleri amacıyla hizmet binaları inşa ediyor. İdare bu kapsamda; 89 kamu hizmet binası, 929 okul, 954 spor salonu, 138 yurt ve pansiyon, 94 sağlık ocağı, 208 hastane, 489 ticaret merkezi, 41 kütüphane, 33 sevgi evi, 20 engelsiz yaşam merkezi ve 13 stadyum projesi gerçekleştirdi. TOKİ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hizmet binası, Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hizmet binası, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Proton Hızlandırıcısı Tesisi ve Destek Tesisleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Akyurt Eğitim ve Sosyal Tesislerini inşaa etti.

Geri
Benzer Konular
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0