osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Bayramda cemaat sokaklara taştı

Türkiye, Ramazan Bayramı'nı camilerde karşıladı. İstanbul Sultanahmet'te sivil toplumun yaptığı çağrıya uyan onbinlerce kişi avluya bile sığmadı. Kalabalık Ayasofya Müzesi'ne kadar uzandı
Türkiye, Ramazan Bayramı'nı cami...
Türkiye Ramazan Bayramı'na yurdun dört bir yanında huzur içinde girdi. Aileleri ve yakınları ile bayramlaşma heyecanı yaşayan vatandaşlar, bayram namazı için camilere akın etti. Camileri ve avluları dolduran cemaat, cadde ve sokaklara taştı. İstanbul'da başta tarihi Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Eyüp Sultan camileri, İzmir Hisar Camisi, Ankara Kocatepe ve Hacı Bayram Camisi, Edirne Selimiye Camisi ve Bursa Ulu Cami olmak üzere tüm camiler doldu, taştı.

SULTANAHMET GÖRKEMİ
Sultanahmet'te onbinler bayram namazında buluştu. "Namaz Gönüllüleri Platformu" ve "Mihrap Gönüllüleri Platformu" ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı özel programlar eşliğinde bayram namazı kılındı. Camide yer bulamayan bazı vatandaşlar, namaz için Sultanahmet Camisi'nin çevresinde ve cami ile Ayasofya Müzesi'nin çevresinde kıyama durdu. Toplu bayram namazı için yapılan çağrılar üzerine, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar Sultanahmet Camisi'ne geldi. Yer sıkıntısı nedeniyle cami çevresinde sedir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlilerince vatandaşların üzerinde namaz kılmaları için tek kullanımlık seccade dağıtıldı. Bayram namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hutbede "Başta Suriyeli ve Mısırlı kardeşlerimize, insanlık coğrafyasının cümle mazlumlarına ve mağdurlarına, darda ve zorda olan kardeşlerimize dua edelim. Topraklarımıza hicret etmiş kardeşlerimize, topraklarımızda çaresiz kalmış kardeşlerimize ensar ruhunu gösterelim, onların yanlarında olalım, onların yanında olanların yanında olalım" dedi. Namazdan sonra İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua etti.
İZMİR: Hisar Camisi'nde namazı İzmir Müftüsü Prof. Dr.Ramazan Muslu kıldırdı.
EDİRNE: Selimiye Camisi'nde Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Suriye, Mısır ve Arakan'da zulüm görenler için dua ettirdi. Bursa Ulu Cami, Ankara Kocatepe ve Hacı Bayram camilerinde dualar edildi. Namazın ardından cami çıkışında vatandaşlar birbirleriyle bayramlaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Lokum, çikolata, şeker ikram edildi.
ANTALYA: Kumluca'ya bağlı Belen Köyü'nde yüzyıllardır devam eden "Amin duası" geleneği yerine getirildi.

VAN'DA 98 YIL SONRA
Van Kalesi'nin güneyinde, eski Van'da bulunan ve Birinci Dünya Savaşı'nda Ruslar tarafından yıkılan Horhor Camisi'nde 98 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı.
ŞANLIURFA: Akçakale'de Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde 2 bin kişinin katılımıyla bayram namazı kılındı. Suriyeli 28 bin sığınmacı, bayramı çadırlarda kutladı. Vali Celalettin Güvenç, sığınmacıları ziyaret etti. Suriyeli sığınmacılar, desteklerinden dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

DİYARBAKIR'DA BİR İLK
Diyarbakır Valiliği'nin her yıl yaptığı resmi bayramlaşmada bu yıl bir ilk yaşandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen resmi bayramlaşma, ilk kez halka açıldı. Bayramlaşmaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve vatandaşlar katıldı. Eker, elini öpen çocuklara 5'er lira bayram harçlığı verdi. Bitlis'te, Bitlis'in kurtuluşunun 97'nci yıldönümü ve Ramazan Bayramı birlikte kutlandı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0